Werkloze 50-plussers

3 december 2012

Veel aandacht gaat in de media uit naar de werkloosheid onder jongeren. Er wordt zelfs gesproken over een verloren generatie. De geschiedenis leert echter dat jongeren de opgelopen achterstand in hun carrière snel weer inlopen als de economie aantrekt.
Oudere werklozen hebben echter veel grotere problemen om weer een baan te vinden. Terwijl zij nog een jaar of 15 moeten werken. Van hen slaagt een minderheid van 34 procent erin binnen 12 maanden nieuw werk te vinden. Ondanks de stimuleringsregelingen van de overheid.
50-plussers hebben met veel vooroordelen te maken; ze zijn duur, niet flexibel, eigenwijs en kunnen het werktempo niet meer aan. Als ze al langere tijd zonder werk zijn komt daar nog een vooroordeel bij. Er zal wel iets mis zijn met die man anders had hij al lang een andere baan gehad.
Wij hebben recent een ervaren uitvoerder afbouw bemiddeld die aan heeft getoond dat de genoemde vooroordelen lang niet altijd opgaan. Deze 60-plusser werkt naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever. Hij laat dagelijks zien dat hij, dankzij zijn ruime ervaring en meer dan gemiddelde inzet, het verschil maakt.