Faq’s:

 1. Is Centerpoint een uitzendbureau? Nee, Centerpoint is zeker geen uitzendbureau maar een werving en selectiebureau voor MBO, HBO en TU opgeleide bouw- en civiele professionals.
 2. Maar kan ik ook tijdelijk in de bouw aan de slag via Centerpoint? Ja, dat kan want Centerpoint detacheert ook bouw- en civiele professionals. Maar dat is meestal voor een periode van minstens 6 maanden of meer.
 3. Wanneer ben ik een professional? Dat niveau heb je bereikt als je een jaar of 5 relevante werkervaring hebt. Heb je dat nog niet dan gaan we er samen voor zorgen dat je een professional wordt. We bieden je een dienstverband aan en gaan aan de slag.
 4. Kan ik ook in vaste dienst bij het bedrijf waar ik naar gedetacheerd ben? Dat kan! Centerpoint maakt met de meeste opdrachtgevers afspraken om daar, na een detacheringperiode, in dienst te treden. Dat is meestal na 1750 gewerkte uren. Maar je kan bij Centerpoint ook op projectbasis an de slag.
 5. Wat doen jullie met mijn CV als ik dat stuur? Dat bewaren we in jouw dossier. We gaan dat zeker niet rondstrooien. Dat is niet in jouw belang. We zijn geen “CV schuiver” die het verdere selectiewerk aan haar klanten overlaat. Hebben we je CV ontvangen dan beoordelen we dat en vragen we je om, online, een competentieprofiel aan te maken. Het CV en het profiel moeten er voor zorgen dat we in gesprek gaan.
 6. Hebben jullie een CAO? Nee, Centerpoint heeft geen eigen CAO.  We volgen de UTA-CAO en melden je, als werkgever, aan bij het Pensioenfonds voor de Bouw. Dat is belangrijk zeker als je al bent aangemeld bij dit Pensioenfonds door je vorige werkgever.
 7. Hoeveel vakantiedagen heb ik? Centerpoint reserveert altijd op jaarbasis 30 vakantie en ADV dagen en betaalt 13 dagen maandelijks uit als 5% toeslag op het bruto loon.
 8. Ben ik wel verzekerd als ik via Centerpoint aan de slag ga? Jazeker, Centerpoint heeft voor alle medewerkers een ongevallenverzekering, een werknemersschadeverzekering en een aanvullende uitgebreide WGA-hiaatverzekering afgesloten.
 9. Ik heb geen werkervaring alleen een schoolopleiding. Wat zijn mijn mogelijkheden? Bij Centerpoint ben je dan een Young Professional. Goed opgeleid maar nog onvoldoende werkervaring. Het komt zeker voor dat we je direct kunnen plaatsen als starter maar als je bijvoorbeeld nog een aanvullende opleiding wil gaan volgen bieden we je, als Young Professional, een arbeidsovereenkomst aan voor 2 of 3 jaar bij Centerpoint. We maken dan een persoonlijk ontwikkelplan en gaan samen dat plan uitvoeren. Bovendien betalen we een groot deel van je aanvullende studie.
 10. Wanneer krijg ik mijn maandloon uitbetaald?  Centerpoint betaalt altijd stipt op tijd tussen de 25ste en de 28ste van iedere maand.
 11. Wat gebeurt er als ik ziek word? Centerpoint betaalt jouw salaris 100% door tijdens het eerste jaar van een eventuele arbeidsongeschiktheid en in het 2e jaar 70%.

0 replies on “Faq’s”