Vooruitzichten in de bouw

De vooruitzichten in de bouw zijn positief. Ondanks allerlei “belemmeringen” zoals de stikstof- en  Pfas problematiek en de geluidsnormen. Voor bouwprofessionals is er altijd een interessante uitdaging. Niet alleen de nieuwbouw maar ook renovatie, onderhoud en verbouw laten de komende jaren interessante groeicijfers zien. In de utiliteitsbouw zijn de vooruitzichten gematigder zowel voor de nieuwbouw als renovatie en verbouw. Daarnaast wordt verduurzaming steeds belangrijker in bouwend Nederland. Tal van onze opdrachtgevers hebben die verduurzaming hoog in hun vaandel staan. Er wordt ook steeds kritischer gekeken naar slimme energieconcepten (circulair bouwen) en installatietechnische verbeteringen van bestaande gebouwen.

Vraag naar professionals zal toenemen

Vast staat dat de vraag naar bouwprofessionals in de komende jaren zal toenemen. Niet alleen door toename van het bouwvolume maar ook door een hoge uitstroom door vergrijzing en een (nog) te lage instroom door ontgroening. Bovendien hebben, na de laatste en zoveelste bouwcrisis, veel professionals de bouw definitief de rug toegekeerd.

Werkvoorraad

Toch neemt de werkvoorraad in de totale bouwnijverheid op dit moment af. En deze daling staat los van de gevolgen van de Corona-crisis. In 2020 zal de bouwvergunningverlening nog onder druk staan omdat de maatregelen om de stikstofdepositie te verkleinen tijd nodig hebben om effectief te kunnen worden ingezet voor woningbouw- en infrastructuurprojecten. Maar in 2021 zal de vergunningverlening weer op stoom komen en de bouwproductie zal in 2022-2024 dan ook sterk opveren. Voor de werkgelegenheid zal dit een forse toename betekenen naast baanzekerheid.

Zet nu jouw volgende stap

Bouwprofessionals, zullen onder invloed van de vraag, selectiever en zelfbewuster worden in hun marktoriëntatie. De vraag naar maatwerk zal daardoor toenemen en onze consultants begrijpen dat als geen ander. Ben je toe aan een volgende stap? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal vacatures in de Bouw.

Technisch Tekenaar HSB elementen – Hengelo

Als Technisch Tekenaar HSB maak jij alle tekeningen en modellen voor de productie. Je verzamelt alle informatie wat nodig is voor het opstarten van het tekenwerk en berekeningen. Je vraagt op basis van de werkbeschrijving constructieve berekeningen aan ten behoeve van de te produceren prefab elementen.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider – omgeving Winterswijk

Ben jij een kei in AutoCAD en heb jij de ambitie om een allround werkvoorbereider te worden, dan is dit jouw uitdaging. Bij een gedegen aannemer die een grote diversiteit aan projecten heeft kan jij je ontwikkelen tot een zeer ervaren werkvoorbereider die alle processen doet en betrokken is bij de realisatie van het project.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider nieuwbouw gestapelde woningbouwprojecten – vaste dienst – Utrecht

Werkvoorbereider nieuwbouw van moderne gestapelde woningbouwprojecten in Nederland
Bekijk vacature

Senior BIM engineer (werkvoorbereider) – Rotterdam

Ben jij een ervaren werkvoorbereider met kennis van BIM in de utiliteitsbouw? Dan hebben wij een hele leuke vacature bij een gerenommeerde aannemer in het Rotterdamse.
Bekijk vacature

Uitvoerder Renovatie en Vernieuwbouw – Amsterdam

In de rol als uitvoerder heb je meerdere projecten tegelijk onder je. Communicatie en teamwork zijn hierbij essentieel. Je bent in deze rol het aanspreekpunt voor alle betrokkenen.
Bekijk vacature

Projectleider Renovatie/Restauratie – Utrecht

Ben jij de projectleider die vakmanschap uitstraalt en liefde heeft voor historische gebouwen, Binnen deze organisatie kan jij oude technieken combineren met moderne toepassingen, zodat het karakter van het gebouw blijft bewaard. Interesse, Solliciteer dan vandaag en wie weet dan nodig ik jou uit voor een gesprek in onze moderne oude kantoorpand op het Wilhelminapark
Bekijk vacature

Ervaren Projectleider – Omgeving Zaltbommel

Wil jij bij een ondernemende aannemer werken als projectleider en verantwoordelijk zijn voor meerdere kleine bouwprojecten, dan is dit jouw uitdaging je doet het gehele bouwproces van calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering.
Bekijk vacature

Wervoorbereider nieuwbouw – Deventer

Werkvoorbereider nieuwbouw, die zelfstandig het hele bouwproces wil coördineren en werkt volgens het BIM proces.
Bekijk vacature

werkvoorbereider – Deventer

Wil jij meebouwen aan spraakmakende projecten in de nieuwbouw, renovatie of onderhoud voor corporaties of zakelijke klanten die actief zijn in markt van kantoren, hotels, retail en horeca?
Bekijk vacature

Werkvoorbereider/Uitvoerder Villabouw – Almere

Jij bent verantwoordelijk voor de gehele werkvoorbereiding en uitvoering van gemiddeld 4 projecten. Het gaat om vrije sector woningen met een hoog afwerkingsniveau.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Bouw”