Vooruitzichten in de bouw

De vooruitzichten in de bouw zijn positief. Ondanks allerlei “belemmeringen” zoals de stikstof- en  Pfas problematiek en de geluidsnormen. Voor bouwprofessionals is er altijd een interessante uitdaging. Niet alleen de nieuwbouw maar ook renovatie, onderhoud en verbouw laten de komende jaren interessante groeicijfers zien. In de utiliteitsbouw zijn de vooruitzichten gematigder zowel voor de nieuwbouw als renovatie en verbouw. Daarnaast wordt verduurzaming steeds belangrijker in bouwend Nederland. Tal van onze opdrachtgevers hebben die verduurzaming hoog in hun vaandel staan. Er wordt ook steeds kritischer gekeken naar slimme energieconcepten (circulair bouwen) en installatietechnische verbeteringen van bestaande gebouwen.

Vraag naar professionals zal toenemen

Vast staat dat de vraag naar bouwprofessionals in de komende jaren zal toenemen. Niet alleen door toename van het bouwvolume maar ook door een hoge uitstroom door vergrijzing en een (nog) te lage instroom door ontgroening. Bovendien hebben, na de laatste en zoveelste bouwcrisis, veel professionals de bouw definitief de rug toegekeerd.

Werkvoorraad

Toch neemt de werkvoorraad in de totale bouwnijverheid op dit moment af. En deze daling staat los van de gevolgen van de Corona-crisis. In 2020 zal de bouwvergunningverlening nog onder druk staan omdat de maatregelen om de stikstofdepositie te verkleinen tijd nodig hebben om effectief te kunnen worden ingezet voor woningbouw- en infrastructuurprojecten. Maar in 2021 zal de vergunningverlening weer op stoom komen en de bouwproductie zal in 2022-2024 dan ook sterk opveren. Voor de werkgelegenheid zal dit een forse toename betekenen naast baanzekerheid.

Zet nu jouw volgende stap

Bouwprofessionals, zullen onder invloed van de vraag, selectiever en zelfbewuster worden in hun marktoriëntatie. De vraag naar maatwerk zal daardoor toenemen en onze consultants begrijpen dat als geen ander. Ben je toe aan een volgende stap? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal vacatures in de Bouw.

Projectleider Bouw, Renovatie, Onderhoud en Verduurzaming van Woningen en Appartementen, vaste baan! – Alkmaar en omgeving

Ben jij een ambitieuze en ervaren professional in de bouwsector? Heb je een bewezen staat van dienst als het gaat om het leiden van bouw-, renovatie- verduurzaming- en onderhoudsprojecten? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team dat streeft naar uitmuntendheid in elke fase van het project? Dan is deze kans iets voor jou!
Bekijk vacature

Kwaliteitsborgingsmanager (Deta-vast) – Utrecht

Ben jij de persoon die mensen verbindt, altijd een antwoord paraat heeft en nooit stopt bij het streven naar perfecte service?
Bekijk vacature

Inspecteur NEN 2767, vaste baan! – werklocatie kantoor Utrecht, projecten zijn landelijk

Heb jij ervaring in het inspecteren van gebouwen en het maken van meerjaren onderhoudsplannen en wil jij de opleiding RGD BOEI doen, dan is dit de vacature die jou aanspreekt.Bij deze aannemer kan jij jouw diploma RGD BOEI halen en ga je direct werken als Inspecteur NEN 2767. Je doet zelfstandig de inspecties en je
Bekijk vacature

Technisch Projectmanager (Deta-vast) – Gorinchem

Ben jij opzoek naar een complete uitdagende functie en heb jij humor stop dan met zoeken!
Bekijk vacature

Junior Projectleider, vaste baan! – Amersfoort

Ben jij Werkvoorbereider en ben jij toe aan de volgende carrière stap en ambieer je de functie van Projectleider Woningbouw en Utiliteitsbouw? Dan is dit de uitdaging voor jou! Je kan direct in dienst bij deze ontwikkelende aannemer, Je krijgt een mentor die jou alle kneepjes van het vak gaat leren. Een enorme kans.  
Bekijk vacature

werkvoorbereider, vaste baan na detacheringsperiode! – Amsterdam

Ben jij een ervaren werkvoorbereider met een passie voor nieuwbouwprojecten? Wil jij een cruciale rol spelen in het realiseren van hoogwaardige woningen, appartementen en kantoren? Dan zijn wij op zoek naar jou!De opdrachtgever wenst een eerste periode van detachering met de mogelijkheid om jou een vast dienst verband aan te bieden. 
Bekijk vacature

Projectleider / Werkvoorbereider Mutatie Onderhoud, vaste baan! – Amsterdam

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten in het mutatie onderhoud. Een uitdagende functie met veel bevoegdheden. 
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Nieuwbouw Utiliteit – Amsterdam

Ben jij een ervaren werkvoorbereider met een passie voor nieuwbouw utiliteitsprojecten? Heb je minimaal 3 jaar werkervaring en beschik je over een MBO of HBO diploma in de richting van bouwkunde? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als werkvoorbereider speel je een cruciale rol in het realiseren van hoogwaardige bouwprojecten.
Bekijk vacature

Assistent Uitvoerder. Deta-vast – Haarlem

Wordt een onmisbare schakel als assistent uitvoerder bij een innovatieve opdrachtgever met uitdagende projecten! Ontdek nieuwe kansen en groei samen met de opdrachtgever, terwijl jij helpt bij het bouwen van scholen, sportcentra, zwembaden en zorg-woongebouwen. 
Bekijk vacature

Uitvoerder nieuwbouw woningen (vaste baan) – Amsterdam

“Ben jij een gedreven uitvoerder met een passie voor nieuwbouw woningprojecten? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou!”
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Bouw”