Vooruitzichten in de bouw

De vooruitzichten in de bouw zijn positief. Ondanks allerlei “belemmeringen” zoals de stikstof- en  Pfas problematiek en de geluidsnormen. Voor bouwprofessionals is er altijd een interessante uitdaging. Niet alleen de nieuwbouw maar ook renovatie, onderhoud en verbouw laten de komende jaren interessante groeicijfers zien. In de utiliteitsbouw zijn de vooruitzichten gematigder zowel voor de nieuwbouw als renovatie en verbouw. Daarnaast wordt verduurzaming steeds belangrijker in bouwend Nederland. Tal van onze opdrachtgevers hebben die verduurzaming hoog in hun vaandel staan. Er wordt ook steeds kritischer gekeken naar slimme energieconcepten (circulair bouwen) en installatietechnische verbeteringen van bestaande gebouwen.

Vraag naar professionals zal toenemen

Vast staat dat de vraag naar bouwprofessionals in de komende jaren zal toenemen. Niet alleen door toename van het bouwvolume maar ook door een hoge uitstroom door vergrijzing en een (nog) te lage instroom door ontgroening. Bovendien hebben, na de laatste en zoveelste bouwcrisis, veel professionals de bouw definitief de rug toegekeerd.

Werkvoorraad

Toch neemt de werkvoorraad in de totale bouwnijverheid op dit moment af. En deze daling staat los van de gevolgen van de Corona-crisis. In 2020 zal de bouwvergunningverlening nog onder druk staan omdat de maatregelen om de stikstofdepositie te verkleinen tijd nodig hebben om effectief te kunnen worden ingezet voor woningbouw- en infrastructuurprojecten. Maar in 2021 zal de vergunningverlening weer op stoom komen en de bouwproductie zal in 2022-2024 dan ook sterk opveren. Voor de werkgelegenheid zal dit een forse toename betekenen naast baanzekerheid.

Zet nu jouw volgende stap

Bouwprofessionals, zullen onder invloed van de vraag, selectiever en zelfbewuster worden in hun marktoriëntatie. De vraag naar maatwerk zal daardoor toenemen en onze consultants begrijpen dat als geen ander. Ben je toe aan een volgende stap? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal vacatures in de Bouw.

Projectleider/Bedrijfsleider Bouw (Vaste Baan) – Amsterdam

Als lid van het managementteam ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de interne en externe contacten met opdrachtgevers, architecten, onderaannemers en toeleveranciers. Een verantwoordelijke functie die je aan moet kunnen.
Bekijk vacature

Commerciële Tendermanager Restauratie (Vaste baan) – Gorinchem

Ben jij goed in het managen van de belangen van de stakeholders? Dan ben jij de Tendermanager die we zoeken!
Bekijk vacature

Uitvoerder Renovatie + Transformatie – Naarden

Jij bent de uitvoerder met veel ervaring in de renovatie maar die ook de ervaring heeft om de jonge garde te begeleiden en op te leiden!
Bekijk vacature

Projectleider Voor De Grotere Projecten (Vaste Baan) – Heemstede

Ben jij de projectleider die een project met een bouwsom van 100 miljoen euro tot een goed eind weet te brengen? Zo ja, reageer dan!
Bekijk vacature

Werkvoorbereider/Projectleider – Alkmaar

Wil jij mee groeien binnen een groeiende organisatie en jouw eigen projecten draaien als projectleider, solliciteer dan nu!Door de gestage groei is er ruimte ontstaan voor een ondernemende projectleider die elk project kan managen. 
Bekijk vacature

Werkvoorbereider – Alkmaar

Ben jij een ondernemende werkvoorbereider die het beste past bij een ondernemende aannemer, dan zoeken wij jou. Binnen deze organisatie wordt een beroep gedaan op jouw competenties, waar jij zowel zelfstandig als in team gaat werken aan toonaangevende projecten. 
Bekijk vacature

Uitvoerder Nieuwbouw (Vaste Baan) – Abcoude

Als uitvoerder zal jij in eerste instantie ingezet worden op een nieuwbouwproject te Amsterdam. Het gaat hier om de bouw van appartementen.
Bekijk vacature

Calculator/Werkvoorbereider Renovatie – Almere

Jij bent betrokken bij grootschalige renovatieprojecten in de woningbouw. Dit kan zijn in bewoonde toestand. Dit betekent dat jij veel contact hebt met bewoners en wordt er veel van jouw communicatieve vaardigheden verwacht!
Bekijk vacature

project coördinator – Alkmaar

Als projectcoördinator werk jij alle scenario’s technisch uit en leg jij ze vast in een technische omschrijving en andere contractstukken. Jij zorgt dat alle goed uitgewerkte projectstukken worden overhandigd aan de werkvoorbereider.  
Bekijk vacature

Planontwikkelaar. Vaste baan! – Eindhoven

Wil jij als Planontwikkelaar/ontwerpleider werken aan een ambitieus architectonisch hoogstandje? Ben je proactief, gewend om van grof naar fijn te werken en een echte verbinder? Dan ben ik op zoek naar jou!
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Bouw”