Vooruitzichten in de bouw

De vooruitzichten in de bouw zijn positief. Ondanks allerlei “belemmeringen” zoals de stikstof- en  Pfas problematiek en de geluidsnormen. Voor bouwprofessionals is er altijd een interessante uitdaging. Niet alleen de nieuwbouw maar ook renovatie, onderhoud en verbouw laten de komende jaren interessante groeicijfers zien. In de utiliteitsbouw zijn de vooruitzichten gematigder zowel voor de nieuwbouw als renovatie en verbouw. Daarnaast wordt verduurzaming steeds belangrijker in bouwend Nederland. Tal van onze opdrachtgevers hebben die verduurzaming hoog in hun vaandel staan. Er wordt ook steeds kritischer gekeken naar slimme energieconcepten (circulair bouwen) en installatietechnische verbeteringen van bestaande gebouwen.

Vraag naar professionals zal toenemen

Vast staat dat de vraag naar bouwprofessionals in de komende jaren zal toenemen. Niet alleen door toename van het bouwvolume maar ook door een hoge uitstroom door vergrijzing en een (nog) te lage instroom door ontgroening. Bovendien hebben, na de laatste en zoveelste bouwcrisis, veel professionals de bouw definitief de rug toegekeerd.

Werkvoorraad

Toch neemt de werkvoorraad in de totale bouwnijverheid op dit moment af. En deze daling staat los van de gevolgen van de Corona-crisis. In 2020 zal de bouwvergunningverlening nog onder druk staan omdat de maatregelen om de stikstofdepositie te verkleinen tijd nodig hebben om effectief te kunnen worden ingezet voor woningbouw- en infrastructuurprojecten. Maar in 2021 zal de vergunningverlening weer op stoom komen en de bouwproductie zal in 2022-2024 dan ook sterk opveren. Voor de werkgelegenheid zal dit een forse toename betekenen naast baanzekerheid.

Zet nu jouw volgende stap

Bouwprofessionals, zullen onder invloed van de vraag, selectiever en zelfbewuster worden in hun marktoriëntatie. De vraag naar maatwerk zal daardoor toenemen en onze consultants begrijpen dat als geen ander. Ben je toe aan een volgende stap? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal vacatures in de Bouw.

Werkvoorbereider nieuwbouw gestapelde woningbouwprojecten – vaste dienst – Utrecht

Werkvoorbereider nieuwbouw van moderne gestapelde woningbouwprojecten in Nederland
Bekijk vacature

Bouwkundig Calculator – Utrecht

Bouwkundig Calculator voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen en utiliteitsbouw binnen een familiaire bouwonderneming.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Nieuwbouw m/v (vaste baan) – In het Oosten van het Groene Hart

Werken als werkvoorbereider bij een Trotse aannemer van innovatieve en duurzame woningen
Bekijk vacature

Wervoorbereider nieuwbouw – Deventer

Werkvoorbereider nieuwbouw, die zelfstandig het hele bouwproces wil coördineren en werkt volgens het BIM proces.
Bekijk vacature

werkvoorbereider – Veenendaal

Wij hebben voor een goede opdrachtgever van ons een vacature openstaan voor een enthousiaste werkvoorbereider woningbouw en utiliteitsbouwprojecten. De werkvoorbereider is een belangrijke functie binnen het projectteam omdat jij al het tekenwerk controleert, planningen en kostenbewaking opstelt, de inkoop regelt en de bouwmethodiek bepaald.
Bekijk vacature

Ervaren werkvoorbereider nieuwbouw – Leiden

Jij bent die ervaren werkvoorbereider die zijn of haar sporen heeft verdiend in de nieuwbouw!
Bekijk vacature

Planontwikkelaar – Den Haag

In verband met de groei van de orderportefeuille van de opdrachtgever zijn wij op zoek naar een planontwikkelaar met enige ervaring!
Bekijk vacature

Teamleider Werkvoorbereiding – Utrecht

Ben jij de ervaren werkvoorbereider die toe is aan een leidinggevende functie als teamleider werkvoorbereiding en leiding geven aan het team van werkvoorbereiders/tekenaars? Solliciteer dan vandaag nog.
Bekijk vacature

(Junior) Calculator – Arkel

Jij bent de junior calculator waarnaar wij opzoek zijn. Je gaat je bezighouden met renovatie/transformatie projecten van 500.000 t/m 7,5 miljoen.
Bekijk vacature

Projectcoördinator Buitendienst Service en Onderhoud – Uw werkgebied Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Ben jij Organisatorisch, Administratief en Bouwkundig onderlegd? Ik zoek een gedreven Projectcoördinator Buitendienst voor de afdeling Service en Onderhoud. Jouw werkgebied is in de regio Amsterdam, Utrecht en Arnhem.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Bouw”