Competenties vinden wij net zo belangrijk als jouw C.V.

Een gedegen CV is belangrijk maar bij Centerpoint hechten wij minstens zo veel waarde aan competenties en persoonlijke eigenschappen. Daarom vragen wij je, voor het kennismakingsgesprek, jouw competentieprofiel online op te stellen. Dat kost ongeveer 15 minuten. Het competentieprofiel geeft een helder beeld van jouw talenten, succesfactoren, groeikansen maar ook verbeterpunten.

Functieprofiel

Bij iedere werving en selectieopdracht stelt ook uw toekomstige werkgever een functieprofiel op. Het functieprofiel® meet dezelfde competenties en persoonlijke eigenschappen en is als het ware een spiegelbeeld van het competentieprofiel. Het functieprofiel geeft aan welke competenties en persoonlijke eigenschappen van belang zijn voor een succesvolle uitoefening van de functie.

Match

Is er een match tussen beide profielen dan ligt een volgende carrièrestap in het verschiet. Die match is er niet altijd:

  • Als je ondernemend bent en dus graag de ruimte krijgt om initiatieven te nemen maar de opdrachtgever geeft aan dat het nemen van initiatieven is voorbehouden aan de leidinggevenden dan is er vrijwel zeker geen match tenzij je naar die leidinggevende functie solliciteert.
  • Kom je graag inventief en origineel uit de hoek omdat je graag out of the box denkt maar geeft de opdrachtgever aan dit niet op prijs te stellen dan is er geen match tenzij de functie meer uitdagingen kent die belangrijker voor je zijn..
  • Is de opdrachtgever van mening dat “de ideale kandidaat” gestructureerd moet werken en betrouwbaar moet zijn t.a.v. het halen van deadlines maar vind jij het bijvoorbeeld lastig om binnen vaste structuren te werken omdat je graag op je eigen manier wil werken om resultaten te boeken dan is er vrijwel zeker geen match.
  • Heb je een lage score voor grondigheid en ben je niet van de puntjes op de i terwijl het in de vacante functie heel belangrijk is om zeer grondig te zijn en oog voor detail te hebben dan is er geen match.

Competenties die we onder andere meten zijn Organisatie en Prestatiemotivatie. Persoonlijke eigenschappen zijn onder andere Overzicht, Actiedrang, Zelfdiscipline en Grondigheid. Uiteraard ontvang je van ons altijd een kopie van je profiel als je daar prijs op stelt. Jouw persoonlijke profiel wordt uiteraard verzonden via een beveiligde verbinding en zullen wij NOOIT aan derden overhandigen noch in laten zien.

0 replies on “Jouw competenties”