Vooruitzichten in de Ontwerp en Advieswereld

Ontwerp- en Adviesbureaus zullen altijd een rol van betekenis blijven spelen met betrekking tot alle nieuwbouw van woningen en utilitaire werken naast de noodzaak van binnenstedelijke verdichting, hergebruik van gebouwen, de vergrijzing, energiebesparing en duurzaamheid.

De architect werkt midden in de samenleving en is de man of vrouw van het ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met steeds meer randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. De ingenieur kan, op basis van constructieve berekeningen, het ontwerp van de architect narekenen terwijl tegenwoordig ook nog eens de milieudeskundige om de hoek komt kijken.

Ongeveer driekwart van de opdrachten van de architect komt van projectontwikkelaars, bedrijven en particulieren uit binnen- en buitenland. De woningbouw zorgt voor ongeveer 50 procent van de netto omzet in de branche. Daarnaast is het Rijk een grote opdrachtgever.

Totaal concept

Een bouwproject is tegenwoordig een totaal concept, inclusief alle milieuaspecten. Dit heeft gevolgen gehad voor de markt van de kleine milieudienstverleningsbureaus. Voorheen werden zij ‘los’ ingehuurd door bijvoorbeeld een Gemeente ten behoeve van bijvoorbeeld bodemonderzoek. De bureaus werkten vaak als een soort onderaannemer voor een ingenieursbureau. De grotere ingenieursbureaus hebben deze expertise vaak al zelf in huis gehaald en hebben o.a. milieuspecialisten, archeologen en ecologen in dienst.

Milieu

De milieudienstverlening is steeds breder geworden. Aspecten als energiebesparing, omgevingsmanagement, veiligheid en duurzaamheid raken allemaal het milieu. De expertise van de diverse milieu- of ingenieursbureaus kent vele vormen. Denk aan waterzuivering, bodemsanering, luchtzuivering, afvalopslag, duurzame landbouw en lawaaibestrijding.

Zet nu uw volgende stap

Ben je toe aan een volgende stap in deze boeiende wereld? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan je uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een deel van onze vacatures bij Ontwerp- en Adviesbureaus.

(Assistent) calculator Vaste baan na detachering – Rotterdam

Jij bent diegene die ondersteuning biedt bij het uitwerken van calculatieopdrachten en onderdelen van de begroting opstelt!
Bekijk vacature

Junior Constructeur Beton/Staal, vaste baan, na een detacheringsperiode – Alkmaar

Jij vervaardigt voor projecten in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw constructieberekeningen in beton, staal en hout. Een secuur werkje waarvoor de nodige accuratesse vereist is, heb jij die?
Bekijk vacature

Kostendeskundige Bouw (vaste baan) – Alphen aan den Rijn

Zoek jij als ervaren Kostendeskundige met een open blik, expertise in berekeningen voor zowel woning- als utiliteitsbouw, een stabiele werkgever waar je daadwerkelijk van toegevoegde waarde kunt zijn?
Bekijk vacature

Klantadviseur met een brede kennis van bouwkunde , vaste baan! – Regio Utrecht

Als Bouwkundig Klantadviseur ben jij het aanspreekpunt voor alle bouwtechnische en verduurzamingsvragen en geef je telefonisch advies aan de klant. Je komt te werken in een warm bad, met leuke collega’s en een informele werksfeer. Het draait allemaal om kwaliteit van de adviezen die je geeft. Tijdens een interne opleiding leer je veel over praktische bouwvragen
Bekijk vacature

Geotechnisch adviseur (Vaste baan) – Alphen aan den Rijn

Jij bent iemand die in staat voor efficiënte uitvoering en het begeleiden van (complexe) geotechnische adviezen en opzoek is naar een vaste baan.
Bekijk vacature

BIM modelleur bij een Architect (Vaste baan) – Alkmaar

Wil jij in een klein maar hecht team werken en samen met het bedrijf mee groeien dan is dit jou kans!
Bekijk vacature

Projectleider Constructies, vaste baan! – Haarlem

Jij bent de projectleider die wij zoeken! De persoon die de lijnen uit zet en die zijn collega’s de juiste richting wijst.
Bekijk vacature

Adviseur Bouwregelgeving en Bouwfysica, vaste baan na detachering! – Utrecht

Bouwbesluit, Bouwfysica is dat jouw specialisme en wil jij je inzetten als Adviseur, solliciteer dan vandaag nog en dan kan jij de klanten van het ingenieursbureau verder helpen aan vraagstukken rondom bouwregelgeving, bouwfysica en veiligheid. Je komt de eerste periode bij Centerpoint in dienst, na de detacheringsperiode krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden van deze opdrachtgever.
Bekijk vacature

Projectleider Gemeentelijke markt (Vaste Baan na detachering) – Den Haag

Jij hebt de kwalificaties om een project tot een goed einde te brengen en jij maakt je ambities waar! Dan zijn we opzoek naar jou.
Bekijk vacature

Projectleider (W+U) Vaste baan na detachering – Alphen aan den Rijn

Ben jij een allround projectleider en lijkt het je leuk om bij een onafhankelijk advies bureau te werken? Dan hebben wij een vacature voor jou!
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Ontwerp en Adviesbureaus”