Vooruitzichten in de Civiele Techniek

De grond-, weg- en waterbouw zal, volgens de verwachting van economen, minder last ondervinden van de Corona-crisis.  De overheid is in ongeveer 75 procent van de infraprojecten de opdrachtgever en kan dus, in crisistijden, extra investeren in de infrasector of de uitvoering van sommige projecten naar voren halen om zo de economie te stimuleren. En dat lijkt ook te gaan gebeuren!

Stikstof

De GWW branche heeft wel veel meer last van de stikstofcrisis. Grond- weg- en waterbouwers hebben hun orderportefeuilles in de laatste maanden van 2019 daardoor sterk zien krimpen. De gemiddelde werkvoorraad daalde sinds juni van 2019 van 7,3 naar 6,6 maanden volgens de laatste meting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Investeringen

In de civiele techniek zijn echter ook belangrijke investeringen in de afgelopen jaren uitgesteld. Een inhaalslag lijkt daarom onontkoombaar. Wateropvang, waterbeheer en waterkering hebben een hoge prioriteit. De aanleg van windenergieparken op land en zee blijft van belang en de verwachte mobiliteitsgroei zal om infrastructurele aanpassingen en oplossingen blijven vragen.

Vergrijzing en ontgroening

Ups en down in de civiele techniek hebben geen grote invloed op de vraag naar civiele professionals want er is sprake van een forse uitstroom door vergrijzing en een te lage instroom door ontgroening.

Daarom is, bij Centerpoint, iedere civiele professional van harte welkom. Dat kunnen specialisten zijn in alle vakgebieden: tunnels en ondergrondse bouw, verkeer en mobiliteit,  weg- en waterbouw, maar ook geo- en funderingstechniek.

Denk je, in de komende jaren, een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan alle zeer uiteenlopende projecten in de civiele techniek? Neem dan contact op met een vestiging van ons bij jou in de buurt. Is één van onze vacatures je op het lijf geschreven, stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die ideale baan voor je te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal van onze vacatures in de Civiele Techniek.

Uitvoerder (Beton) – Vlaardingen

Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor een tijdige, correcte en kwalitatief goede uitvoering en oplevering van één of meerdere projecten.
Bekijk vacature

Uitvoerder betontimmerwerken – Zoetermeer

Met spoed gezocht een gedreven uitvoerder met affiniteit met betonwerken!
Bekijk vacature

Calculator Infra/Beton – Almere

Je bent als zelfstandig calculator betrokken bij de calculatie voor diverse projecten in de GWW en droge waterbouw. Projecten worden vanaf RAW bestek en tekeningen gecalculeerd!
Bekijk vacature

Uitvoerder Infra – Almere

Je komt als uitvoerder terecht in ambitieus en gedreven team waarmee je werkt aan uitdagende projecten in de GWW!
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Infrastructuur – Almere

Jij draagt zorg voor een volledige voorbereiding van de projecten zodat de uitvoering vlekkeloos haar projecten kan realiseren. Een verantwordelijke functie voor een diversiteit aan projecten.
Bekijk vacature

Uitzetter/Tekenaar Asfalt en Riolering – Alkmaar

Een echte binnen- en buitenfunctie. Je zult je als uitzetter voornamelijk bezig houden met asfaltprojecten. Zodra het “asfaltseizoen” is afgelopen verschuiven je werkzaamheden naar kantoor waar jij je bezig houdt revisietekeningen voor rioleringen.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Droge Waterbouw – Amsterdam

Centerpoint is op zoek naar de juiste werkvoorbereider voor uitdagende infrastructurele projecten, vooral droge waterbouw. Ben jij die werkvoorbereider die ervaring heeft met projecten vanaf DO fase. Reageer dan nu!
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Cultuurtechniek – Utrecht

Als werkvoorbereider kom jij te werken binnen de afdeling Cultuurtechniek en ben jij verantwoordelijk voor een goede voorbereiding en calculatie van de projecten. Projecten waar jij aan komt te werken zijn gerelateerd aan openbare groenvoorzieningen, sport en cultuurtechniek en natuur en landschapsbouw.
Bekijk vacature

Uitvoerder GWW – Utrecht

Wil jij de verantwoordelijkheid dragen voor de operationele taken van de uitvoerder GWW en alle toegewezen projecten conform planning, kwaliteit en financiën opleveren, dan heeft onze opdrachtgever voor jou een uitdagende rol als uitvoerder en kom je te werken in prettig team van projectleiders en werkvoorbereiders.
Bekijk vacature

Uitvoerder Natte Waterbouw – Amsterdam

Ben jij de uitvoerder die mede zorg draagt voor het behoud van de kademuren, bruggen en sluizen in de historische grachten van Amsterdam! Er is een hoop te doen dus reageer!
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Civiele Techniek”