Vooruitzichten in de Civiele Techniek

De grond-, weg- en waterbouw zal, volgens de verwachting van economen, minder last ondervinden van de Corona-crisis.  De overheid is in ongeveer 75 procent van de infraprojecten de opdrachtgever en kan dus, in crisistijden, extra investeren in de infrasector of de uitvoering van sommige projecten naar voren halen om zo de economie te stimuleren. En dat lijkt ook te gaan gebeuren!

Stikstof

De GWW branche heeft wel veel meer last van de stikstofcrisis. Grond- weg- en waterbouwers hebben hun orderportefeuilles in de laatste maanden van 2019 daardoor sterk zien krimpen. De gemiddelde werkvoorraad daalde sinds juni van 2019 van 7,3 naar 6,6 maanden volgens de laatste meting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Investeringen

In de civiele techniek zijn echter ook belangrijke investeringen in de afgelopen jaren uitgesteld. Een inhaalslag lijkt daarom onontkoombaar. Wateropvang, waterbeheer en waterkering hebben een hoge prioriteit. De aanleg van windenergieparken op land en zee blijft van belang en de verwachte mobiliteitsgroei zal om infrastructurele aanpassingen en oplossingen blijven vragen.

Vergrijzing en ontgroening

Ups en down in de civiele techniek hebben geen grote invloed op de vraag naar civiele professionals want er is sprake van een forse uitstroom door vergrijzing en een te lage instroom door ontgroening.

Daarom is, bij Centerpoint, iedere civiele professional van harte welkom. Dat kunnen specialisten zijn in alle vakgebieden: tunnels en ondergrondse bouw, verkeer en mobiliteit,  weg- en waterbouw, maar ook geo- en funderingstechniek.

Denk je, in de komende jaren, een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan alle zeer uiteenlopende projecten in de civiele techniek? Neem dan contact op met een vestiging van ons bij jou in de buurt. Is één van onze vacatures je op het lijf geschreven, stuur ons dan jouw uitgebreide C.V. en motivatie en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die ideale baan voor je te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een aantal van onze vacatures in de Civiele Techniek.

contractmanager geïntegreerde contracten UAV-GC-2005 – Utrecht

Wij zoeken een ervaren gesprekspartner voor belangrijke rol binnen de tender- en projectteams als contractmanager
Bekijk vacature

constructief tekenaar Tekla – Utrecht

Ben jij een constructief Tekla tekenaar 3D met relevante werkervaring in beton en staal, dan zijn wij op zoek naar jou!Wij hebben een mooie opdracht bij een toonaangevende organisatie waar je kan werken aan de meest complexe beton en staal projecten.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Cultuurtechniek – Utrecht

Als werkvoorbereider kom jij te werken binnen de afdeling Cultuurtechniek en ben jij verantwoordelijk voor een goede voorbereiding en calculatie van de projecten. Projecten waar jij aan komt te werken zijn gerelateerd aan openbare groenvoorzieningen, sport en cultuurtechniek en natuur en landschapsbouw.
Bekijk vacature

Uitvoerder GWW – Utrecht

Wil jij de verantwoordelijkheid dragen voor de operationele taken van de uitvoerder GWW en alle toegewezen projecten conform planning, kwaliteit en financiën opleveren, dan heeft onze opdrachtgever voor jou een uitdagende rol als uitvoerder en kom je te werken in prettig team van projectleiders en werkvoorbereiders.
Bekijk vacature

Junior uitvoerder (infra) – Sint-Annaland

Jij hebt net je studie afgerond of hebt een aantal jaar ervaring als uitvoerder infrastructurele projecten dan komen wij graag in contact met jou!
Bekijk vacature

Uitvoerder (Beton) – Vlaardingen

Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor een tijdige, correcte en kwalitatief goede uitvoering en oplevering van één of meerdere projecten.
Bekijk vacature

Calculator/werkvoorbereider GWW – Bergambacht

Wil jij werken voor een gerenommeerd aannemingsbedrijf in de grond- weg en waterbouw?
Bekijk vacature

Hoofd Bedrijfsbureau – Voorne-Putten

Wil jij als ervaren calculator/werkvoorbereider een volgende stap maken in je carrière dan zijn we opzoek naar jou!
Bekijk vacature

Projectbegeleider Industrie – Vlaardingen

Heb jij een flexibele instelling en ben je op zoek naar een veelzijdige functie als projectbegeleider stop dan met zoeken en solliciteer!
Bekijk vacature

Calculator Civiele Betonbouw – Almere

Jij als zelfstandig calculator draagt zorg voor het opstellen van werkbegrotingen, calculaties en een kostenindicatie voor GWW projecten in het algemeen en specifiek voor beton- en kunstwerken.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Civiele Techniek”