De Duitsers komen er aan!

31 mei 2013

Een Duits consortium van twintig bedrijven, waaronder Deutsche Bank en Allianz, gaat in Nederland hypotheken verkopen. De rente ligt circa 1 tot 1,5 procentpunten lager dan het tarief van Nederlandse banken, waardoor de interesse in een dergelijke hypotheek nu al groot is.

Kok Amstelveen is een van de kantoren die de hypotheek aanbiedt. “Voor oversluiters hebben we een spaarconstructie waarbij 70 procent van de WOZ-waarde gefinancierd wordt tegen 2,6 procent voor 10 jaar vast. De hypotheek wordt dan in 20 jaar afgelost”.

“Voor de starters hebben we een andere constructie, waarbij 70 procent gefinancierd wordt met een hypotheekrente van 3,4 procent voor 10 jaar vast. De overige 30 procent kan gefinancierd worden tegen 3,6 procent. Een starter zal wel altijd de kosten koper zelf moeten betalen.”

Het consortium wil 200 miljard euro op de Nederlandse markt uitzetten, omdat op de hypotheekmarkt weinig concurrentie is en de rentes hoog zijn.

De makelaarsorganisatie NVM reageert verheugd: “Dit is goed nieuws voor de consument. We pleiten al jaren voor meer concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De marges zijn aan de hoge kant, zeker als je dat vergelijkt met Duitsland en België”, aldus voorzitter Ger Hukker.

Dit is echt goed nieuws want er zijn nog maar een paar Nederlandse banken die hypotheken verstrekken en die houden de hand stevig op de knip!! Alsof ze dat met elkaar hebben afgesproken…….