Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte

18 oktober 2013

Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van loonstrookverwerker ADP Nederland en adviesbureau Berenschot onder duizend personeelsverantwoorde-lijken. Dit jaar heeft maar 7 procent van de bouwbedrijven problemen met het vinden personeel. De bouw kampt de afgelopen tijd met veel ontslagrondes en hoge werkloosheid.

Gemiddeld verwacht volgend jaar een kwart van de Nederlandse bedrijven moeite te hebben met het vervullen van vacatures. De verschillen per sector zijn echter groot.

Eerder deze week maakte de bouw- en infrasector bekend de komende twee jaar 120 miljoen euro te investeren in de arbeidsmarkt voor werkbehoud en het tegengaan van werkloosheid. Er komen met die plannen geen extra banen bij. De sociale partners werden het hierover eens in het bijzijn van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De sector betaalt 60 miljoen euro zelf, de andere 60 miljoen wordt neergelegd door het ministerie van SZW.