Vooruitzichten in de Ontwerp en Advieswereld

De Coronacrisis gaat Nederlandse architecten naar verwachting 10 procent omzet kosten. Toch zullen de Ontwerp- en Adviesbureaus een rol van betekenis blijven spelen met betrekking tot alle nieuwbouw van woningen en utilitaire werken naast de noodzaak van binnenstedelijke verdichting, hergebruik van gebouwen, de vergrijzing, energiebesparing en duurzaamheid.

De architect werkt midden in de samenleving en is de man of vrouw van het ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met steeds meer randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. De ingenieur kan, op basis van constructieve berekeningen, het ontwerp van de architect narekenen terwijl tegenwoordig ook nog eens de milieudeskundige om de hoek komt kijken.

Ongeveer driekwart van de opdrachten van de architect komt van projectontwikkelaars, bedrijven en particulieren uit binnen- en buitenland. De woningbouw zorgt voor ongeveer 50 procent van de netto omzet in de branche. Daarnaast is het Rijk een grote opdrachtgever.

Totaal concept

Een bouwproject is tegenwoordig een totaal concept, inclusief alle milieuaspecten. Dit heeft gevolgen gehad voor de markt van de kleine milieudienstverleningsbureaus. Voorheen werden zij ‘los’ ingehuurd door bijvoorbeeld een Gemeente ten behoeve van bijvoorbeeld bodemonderzoek. De bureaus werkten vaak als een soort onderaannemer voor een ingenieursbureau. De grotere ingenieursbureaus hebben deze expertise vaak al zelf in huis gehaald en hebben o.a. milieuspecialisten, archeologen en ecologen in dienst.

Milieu

De milieudienstverlening is steeds breder geworden. Aspecten als energiebesparing, omgevingsmanagement, veiligheid en duurzaamheid raken allemaal het milieu. De expertise van de diverse milieu- of ingenieursbureaus kent vele vormen. Denk aan waterzuivering, bodemsanering, luchtzuivering, afvalopslag, duurzame landbouw en lawaaibestrijding.

Zet nu uw volgende stap

Ben je toe aan een volgende stap in deze boeiende wereld? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan je uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een deel van onze vacatures bij Ontwerp- en Adviesbureaus.

Toezichthouder – Amsterdam

Naast het toezicht houden op de projecten in uitvoering ben je een duizendpoot. Het schrijven van bestekken en het vervaardigen van eenvoudig tekenwerk kan ook tot jouw takenpakket behoren.
Bekijk vacature

BIM modelleur. – Rotterdam

Ben jij een enthousiaste man of vrouw die graag zijn technische kennis inzet en deze vertaald naar een BIM-model dan komen wij graag met jou in contact!
Bekijk vacature

Projectmanager Infra. – Utrecht

Wil jij ook werken aan toonaangevende infra projecten in Nederland en als projectmanager begeleiden, dan ben je bij ons op het juiste adres.
Bekijk vacature

Junior Constructeur Beton/Staal – Wervershoof

Jij vervaardigt voor projecten in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw constructieberekeningen in beton, staal en hout. Een secuur werkje waarvoor de nodige accuratesse vereist is, heb jij die?
Bekijk vacature

Constructeur – Zeist

Wij zoeken ter uitbreiding van het projectteam een ervaren Bouwkundig Constructeur
Bekijk vacature

Projectmanager Civiele Projecten – Amstelveen

Een uitdagende functie waar je voor zowel de overheid als private partijen civiele projecten aanstuurt vanaf de plandefinitiefase tot en met de uitvoering.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider/Tekenaar Retail – Purmerend

Ben jij de persoon met aandacht voor detail en affiniteit met Retail projecten? Ben jij de persoon die graag in een dynamische omgeving werkt? Ben jij ondernemend en beschik je over zelfstartend vermogen? Neem dan contact op met Centerpoint!
Bekijk vacature

Junior Kostenadviseur. – Rotterdam

Ben jij een liefhebber van vastgoed en wil jij werken bij de nummer 1 op het gebied van kostenadvisering?
Bekijk vacature

Toezichthouder Infra – Alkmaar

Voor deze vacature zoeken wij een kandidaat met een zeer groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Ben jij de toezichthouder voor complexe binnenstedelijke projecten? Zo ja, neem contact met ons op!
Bekijk vacature

Constructeur Bouw – Almere

Het uitwerken en berekenen van bouwkundige constructies en het eventueel begeleiden van dit proces, dat zijn de uitdagingen waaraan je wordt blootgesteld!
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Ontwerp en Adviesbureaus”