Vooruitzichten in de Ontwerp en Advieswereld

De Coronacrisis gaat Nederlandse architecten naar verwachting 10 procent omzet kosten. Toch zullen de Ontwerp- en Adviesbureaus een rol van betekenis blijven spelen met betrekking tot alle nieuwbouw van woningen en utilitaire werken naast de noodzaak van binnenstedelijke verdichting, hergebruik van gebouwen, de vergrijzing, energiebesparing en duurzaamheid.

De architect werkt midden in de samenleving en is de man of vrouw van het ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met steeds meer randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. De ingenieur kan, op basis van constructieve berekeningen, het ontwerp van de architect narekenen terwijl tegenwoordig ook nog eens de milieudeskundige om de hoek komt kijken.

Ongeveer driekwart van de opdrachten van de architect komt van projectontwikkelaars, bedrijven en particulieren uit binnen- en buitenland. De woningbouw zorgt voor ongeveer 50 procent van de netto omzet in de branche. Daarnaast is het Rijk een grote opdrachtgever.

Totaal concept

Een bouwproject is tegenwoordig een totaal concept, inclusief alle milieuaspecten. Dit heeft gevolgen gehad voor de markt van de kleine milieudienstverleningsbureaus. Voorheen werden zij ‘los’ ingehuurd door bijvoorbeeld een Gemeente ten behoeve van bijvoorbeeld bodemonderzoek. De bureaus werkten vaak als een soort onderaannemer voor een ingenieursbureau. De grotere ingenieursbureaus hebben deze expertise vaak al zelf in huis gehaald en hebben o.a. milieuspecialisten, archeologen en ecologen in dienst.

Milieu

De milieudienstverlening is steeds breder geworden. Aspecten als energiebesparing, omgevingsmanagement, veiligheid en duurzaamheid raken allemaal het milieu. De expertise van de diverse milieu- of ingenieursbureaus kent vele vormen. Denk aan waterzuivering, bodemsanering, luchtzuivering, afvalopslag, duurzame landbouw en lawaaibestrijding.

Zet nu uw volgende stap

Ben je toe aan een volgende stap in deze boeiende wereld? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan je uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een deel van onze vacatures bij Ontwerp- en Adviesbureaus.

Toezichthouder civiele werken – Zoetermeer

Jij bent een gedreven persoon die elke dag weer met passie werkt aan de projecten!
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Civiele Techniek – Den Haag

Jij wil graag een belangrijke schakel zijn in de voorbereiding van verschillende projecten! Je werkt nauw samen met de projectleider en samen werken jullie in het kloppende hart van het project.
Bekijk vacature

Projectleider (Gemeentelijke markt) – Den Haag

Jij hebt de kwalificaties om een project tot een goed einde te brengen en jij maakt je ambities waar! Dan zijn we opzoek naar jou.
Bekijk vacature

Projectmanager Infra. – Utrecht

Wil jij ook werken aan toonaangevende infra projecten in Nederland en als projectmanager begeleiden, dan ben je bij ons op het juiste adres.
Bekijk vacature

BIM modelleur. – Rotterdam

Ben jij een enthousiaste man of vrouw die graag zijn technische kennis inzet en deze vertaald naar een BIM-model dan komen wij graag met jou in contact!
Bekijk vacature

Projectmanager Civiele Projecten – Amstelveen

Een uitdagende functie waar je voor zowel de overheid als private partijen civiele projecten aanstuurt vanaf de plandefinitiefase tot en met de uitvoering.
Bekijk vacature

2D-/3D-tekenaar civiel technische werken – Sliedrecht

Ben jij een nauwkeurige, creatieve en oplossingsgerichte tekenaar dan zoeken wij jou!
Bekijk vacature

BIM Modelleur – Almere

De BIM modelleur vervaardigt alle soorten tekeningen en detailtekeningen. Hij of zij draagt vanuit teken- en technische expertise bij aan de realisatie van bouwkundige projecten.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider/Tekenaar Retail – Purmerend

Ben jij de persoon met aandacht voor detail en affiniteit met Retail projecten? Ben jij de persoon die graag in een dynamische omgeving werkt? Ben jij ondernemend en beschik je over zelfstartend vermogen? Neem dan contact op met Centerpoint!
Bekijk vacature

Werkvoorbereider Civiele Techniek – Alkmaar

Jij houdt je in deze functie bezig met het vervaardigen van het ontwerp en het schrijven van het bestek. Het gaat hier vooral om binnenstedelijke GWW projecten in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan binnenstedelijke reconstructies, rioleringsherstel, bestrating en asfalt.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Ontwerp en Adviesbureaus”