Vooruitzichten in de Ontwerp en Advieswereld

De Coronacrisis gaat Nederlandse architecten naar verwachting 10 procent omzet kosten. Toch zullen de Ontwerp- en Adviesbureaus een rol van betekenis blijven spelen met betrekking tot alle nieuwbouw van woningen en utilitaire werken naast de noodzaak van binnenstedelijke verdichting, hergebruik van gebouwen, de vergrijzing, energiebesparing en duurzaamheid.

De architect werkt midden in de samenleving en is de man of vrouw van het ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met steeds meer randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. De ingenieur kan, op basis van constructieve berekeningen, het ontwerp van de architect narekenen terwijl tegenwoordig ook nog eens de milieudeskundige om de hoek komt kijken.

Ongeveer driekwart van de opdrachten van de architect komt van projectontwikkelaars, bedrijven en particulieren uit binnen- en buitenland. De woningbouw zorgt voor ongeveer 50 procent van de netto omzet in de branche. Daarnaast is het Rijk een grote opdrachtgever.

Totaal concept

Een bouwproject is tegenwoordig een totaal concept, inclusief alle milieuaspecten. Dit heeft gevolgen gehad voor de markt van de kleine milieudienstverleningsbureaus. Voorheen werden zij ‘los’ ingehuurd door bijvoorbeeld een Gemeente ten behoeve van bijvoorbeeld bodemonderzoek. De bureaus werkten vaak als een soort onderaannemer voor een ingenieursbureau. De grotere ingenieursbureaus hebben deze expertise vaak al zelf in huis gehaald en hebben o.a. milieuspecialisten, archeologen en ecologen in dienst.

Milieu

De milieudienstverlening is steeds breder geworden. Aspecten als energiebesparing, omgevingsmanagement, veiligheid en duurzaamheid raken allemaal het milieu. De expertise van de diverse milieu- of ingenieursbureaus kent vele vormen. Denk aan waterzuivering, bodemsanering, luchtzuivering, afvalopslag, duurzame landbouw en lawaaibestrijding.

Zet nu uw volgende stap

Ben je toe aan een volgende stap in deze boeiende wereld? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan je uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een deel van onze vacatures bij Ontwerp- en Adviesbureaus.

Landmeter – Wognum

Jij richt juw eigen werkdag in! Zoek je iedere dag opnieuw de uitdaging in jouw werk als landmeter? Zoek je bovendien de vrijheid om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Dan nodigen wij je uit te reageren!
Bekijk vacature

Projectmanager contracten en aanbestedingen – Utrecht

Als projectmanager ben jij vanaf het begin tot en met de oplevering verantwoordelijk en maak jij de afweging voor de contractvorm. Je bent een strateeg en je kan je goed verplaatsen in de opdrachtgever om de juiste keuzes te maken, jij kiest voor de juiste aanpak.
Bekijk vacature

Toezichthouder WABO – Utrecht

Wil jij als toezichthouder verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van controles in het kader van de WABO, dan hebben wij een bruisende gemeente als opdrachtgever voor jou met uitzicht op een vaste baan.
Bekijk vacature

Constructie tekenaar – Utrecht

Ik zoek een Constructie tekenaar 3D Modelleur complexe woning en utiliteitsbouw projecten
Bekijk vacature

Bouwplantoetser – Utrecht

Wij zoeken een enthousiaste bouwplantoetser voor vergunningaanvragen in het kader van de WABO binnen een enthousiast team waar je een afwisselende functie kan verwachten en in direct contact staat met de inwoners. Jouw inzet draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling.
Bekijk vacature

Bouwkundig tekenaar ArchiCAD – Utrecht

Ben jij als bouwkundig tekenaar gedreven in ArchiCAD en wil jij werken in een hecht team, dan heb ik voor jou een mooie werkplek bij een veelzijdig architectenbureau
Bekijk vacature

Adviseur Bouwregelgeving en Bouwfysica – Utrecht

Bouwbesluit, Bouwfysica is dat jouw specialisme en wil jij je inzetten als Adviseur, solliciteer dan vandaag nog en dan kan jij de klanten van het ingenieursbureau verder helpen aan vraagstukken rondom bouwregelgeving, bouwfysica en veiligheid.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider infra techniek – Omgeving Utrecht

Wil jij werken bij een spraakmakende ingenieursbureau als werkvoorbereider en betrokken zijn bij mooie complexe infra projecten, dan ben jij bij deze opdrachtgever aan het juiste adres. Solliciteer vandaag nog, voor deze afwisselende, uitdagende en coördinerende functie.Wat kan je verwachten in deze functie, je werkt nauw samen met de projectleider, heb je contact met opdrachtgevers
Bekijk vacature

Junior Kostenadviseur. – Rotterdam

Ben jij een liefhebber van vastgoed en wil jij werken bij de nummer 1 op het gebied van kostenadvisering?
Bekijk vacature

BIM Modelleur. – Arnhem

Wil jij werken in een dynamische en creatieve werkomgeving, kom dan ons team versterken als BIM Modelleur. Bij deze architect ga je werken aan projecten in de zorg, onderwijs, werk en wonen.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Ontwerp en Adviesbureaus”