Vooruitzichten in de Ontwerp en Advieswereld

De Coronacrisis gaat Nederlandse architecten naar verwachting 10 procent omzet kosten. Toch zullen de Ontwerp- en Adviesbureaus een rol van betekenis blijven spelen met betrekking tot alle nieuwbouw van woningen en utilitaire werken naast de noodzaak van binnenstedelijke verdichting, hergebruik van gebouwen, de vergrijzing, energiebesparing en duurzaamheid.

De architect werkt midden in de samenleving en is de man of vrouw van het ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met steeds meer randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. De ingenieur kan, op basis van constructieve berekeningen, het ontwerp van de architect narekenen terwijl tegenwoordig ook nog eens de milieudeskundige om de hoek komt kijken.

Ongeveer driekwart van de opdrachten van de architect komt van projectontwikkelaars, bedrijven en particulieren uit binnen- en buitenland. De woningbouw zorgt voor ongeveer 50 procent van de netto omzet in de branche. Daarnaast is het Rijk een grote opdrachtgever.

Totaal concept

Een bouwproject is tegenwoordig een totaal concept, inclusief alle milieuaspecten. Dit heeft gevolgen gehad voor de markt van de kleine milieudienstverleningsbureaus. Voorheen werden zij ‘los’ ingehuurd door bijvoorbeeld een Gemeente ten behoeve van bijvoorbeeld bodemonderzoek. De bureaus werkten vaak als een soort onderaannemer voor een ingenieursbureau. De grotere ingenieursbureaus hebben deze expertise vaak al zelf in huis gehaald en hebben o.a. milieuspecialisten, archeologen en ecologen in dienst.

Milieu

De milieudienstverlening is steeds breder geworden. Aspecten als energiebesparing, omgevingsmanagement, veiligheid en duurzaamheid raken allemaal het milieu. De expertise van de diverse milieu- of ingenieursbureaus kent vele vormen. Denk aan waterzuivering, bodemsanering, luchtzuivering, afvalopslag, duurzame landbouw en lawaaibestrijding.

Zet nu uw volgende stap

Ben je toe aan een volgende stap in deze boeiende wereld? Neem dan contact op met een vestiging van Centerpoint bij jou in de buurt. Dan gaan wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn. Is één van onze actuele vacatures je misschien op het lijf geschreven? Stuur ons dan je uitgebreide C.V. en motivatie voor deze vacature en wij nemen contact met je op.

Bij Centerpoint is die baan er voor je of we gaan samen op pad om die baan te vinden. Bekijk nu, onderstaand, een deel van onze vacatures bij Ontwerp- en Adviesbureaus.

Projectleider (W+U) vaste baan – Alphen aan den Rijn

Ben jij een allround projectleider en lijkt het je leuk om bij een onafhankelijk advies bureau te werken? Dan hebben wij een vacature voor jou!
Bekijk vacature

Junior Kostenadviseur (Vaste Baan) – Rotterdam

Ben jij een liefhebber van vastgoed en wil jij werken bij de nummer 1 op het gebied van kostenadvisering?
Bekijk vacature

Revit Modelleur – Amsterdam

Ben jij de Revit Modelleur die bij wil dragen aan zeer exclusieve projecten, zowel nationaal als internationaal? Reageer dan nu!
Bekijk vacature

Projectmanager Civiele Projecten – Amstelveen

Een uitdagende functie waar je voor zowel de overheid als private partijen civiele projecten aanstuurt vanaf de plandefinitiefase tot en met de uitvoering.
Bekijk vacature

Projectleider/Coördinator Bouw – Amsterdam

Jij bent de bouwkundig projectleider binnen het architectenbureau die al vanaf het PvE bij de projecten betrokken kan zijn.
Bekijk vacature

Projectleider Constructies – VELSEN-NOORD

Jij bent de projectleider die wij zoeken! De persoon die de lijnen uit zet en die zijn collega’s de juiste richting wijst.
Bekijk vacature

adviseur RO/milieu/vergunningen (Vaste baan) – Dordrecht

Wil jij je bezighouden met het toch doorgang vinden als er beschermde diersoorten op de bouwlocatie leven? En als een kerk wordt omgebouwd tot appartementencomplex, hoe zorg je dan voor voldoende lichtinval en goede ventilatie?
Bekijk vacature

Kostenadviseur (Vaste baan) – Rotterdam

Stop met zoeken en solliciteer direct! Wil jij zowel zelfstandig als ter ondersteuning van de directie (advies)opdrachten coördineren en uitwerken?
Bekijk vacature

Senior toezichthouder/directievoerder (Vaste baan) – Naaldwijk

Jij ziet het als een uitdaging om als ervaren directievoerder/toezichthouder tijdens de uitvoering de belangen te bewaren.
Bekijk vacature

Werkvoorbereider infra techniek (vaste baan). – Kantoor in Amersfoort en je werkgebied is de provincie Utrecht

Wil jij werken bij een spraakmakende ingenieursbureau als werkvoorbereider. Wat kan je verwachten in deze functie, je werkt nauw samen met de projectleider, heb je contact met opdrachtgevers en uitvoerders. Tevens, bezoek je regelmatig het werk om de uitvoering te volgen. Solliciteer vandaag nog, voor deze afwisselende, uitdagende en coördinerende functie.
Bekijk vacature

0 replies on “Vacatures Ontwerp en Adviesbureaus”