Vacature calculator

Centerpoint heeft regelmatig vacatures voor calculatoren. Als calculator rekent u precies uit wat een bouwwerk gaat kosten. U doet dit aan de hand van het bestek, de tekeningen en andere relevante gegevens. Daarmee bepaalt u welke soort en hoeveelheid materialen, materieel en mankracht voor een project nodig zijn. Bent u die geboren calculator in de bouw? Dan is er zeker een interessante vacature voor u bij Centerpoint.

No related posts.

Functieprofiel calculator

Wat uw takenpakket precies inhoudt, is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Bij grote bouwbedrijven is het werk opgesplitst in vele functies. U bent dan gespecialiseerd in een deel van het werk, bijvoorbeeld werkvoorbereiding of calculatie. Bij kleinere bedrijven zijn taken vaak samengevoegd. Daar kan een calculator ook werkvoorbereider en inkoper zijn. De meeste bouwkundig calculatoren zijn werkzaam bij aannemersbedrijven of onderaannemers.

Een greep uit uw werkzaamheden:

 • uitrekenen van hoeveelheden materiaal, materieel en manuren op basis van bestek en tekeningen
 • opvragen van offertes bij onderaannemers en toeleveranciers
 • het koppelen van de normprijzen aan deze hoeveelheden
 • opstellen van de bouwplaatskostenbegroting
 • bezoeken van inlichtingsavonden
 • aandragen van alternatieve bouwmethodieken
 • afprijzen van de projecten
 • vaststellen van de definitieve kostprijs, vaak in overleg met de projectleider, hoofd calculatie of bedrijfsleiding

Opleidingsniveau

Er zijn verschillende mogelijkheden om een vacature als calculator te vervullen. Een MTS- of HTS-opleiding richting bouwkunde of civiele techniek kan bijvoorbeeld een vereiste zijn net als werkervaring in de branche.

Wat verdient u als calculator

De hoogte van het salaris hangt van verschillende factoren af zoals leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring. In de bouw is de CAO voor Bouwplaats- en UTA-werknemers van toepassing. Als calculator valt u onder de UTA-CAO. Die CAO geldt ook voor tijdelijk personeel. Dat betekent onder andere dat u tenminste recht heeft op 25 vakantiedagen en 15 ADV dagen naast 8% vakantiegeld. Bovendien is er een pensioenregeling waar u ook een bijdrage aan moet leveren. Een bruto startsalaris van 2500 euro behoort zeker tot de mogelijkheden. Heeft u meer ervaring dan kan dit oplopen tot zo’n 3500 euro bruto per maand. Heeft u inmiddels het senior niveau bereikt dan kan het salaris daar zeker bovenuit stijgen.

Doorgroeimogelijkheden

Staat u aan het begin van uw carrière? Dan werkt u meestal in een team met ervaren krachten. Vaak biedt een bedrijf de mogelijkheid, bijvoorbeeld via interne opleidingen, om door te groeien, waardoor u de functie calculator zelfstandig kunt uitvoeren.

Competenties calculator

 • Bouwtekeningen en bouwbestekken zijn voor een bouwkundig calculator dagelijkse kost. Om deze goed te kunnen lezen, heeft u een goed technisch inzicht nodig.
 • Bouwprojecten zijn dure en complexe projecten, maar u draait uw hand niet om voor complexe bouwbegrotingen en ingewikkelde offertes. U moet daarbij heel accuraat te werk gaan, want berekeningen mogen geen fouten bevatten.

Persoonlijke mail

Centerpoint werkt bij voorkeur vanuit het perspectief van de kandidaat. Het gaat per slot van rekening om uw carrière. Daarom begrijpen wij heel goed dat een volgende stap naadloos moet aansluiten op uw wensen en eisen. Overweegt u een volgende carrièrestap maar wilt u eerst weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Dan kunt u uw wensen kenbaar maken via onderstaande formulier of direct via een open sollicitatie formulier.

  0 replies on “Vacature calculator”