Vaste kosten verantwoord variabel maken

Verantwoorde flexibiliteit is voor de bouw van (over)levensbelang. Centerpoint heeft een ruime ervaring in het variabel maken en houden van een deel van uw vaste personeelskosten. Dat doen we door het, naar uw behoefte, tijdelijk inzetten van bouwprofessionals. Regelmatig wijzigende wet- en regelgeving maken het werken met tijdelijk personeel best lastig. Onnodig, want Centerpoint neemt die zorgen weg en ook uw werkgeversrisico’s weg. Denk daarbij onder andere aan de WKA. Bovendien neemt Centerpoint u veel administratieve rompslomp uit handen.

Iedere opdracht is uniek en vraagt, wat ons betreft, om een intensieve samenwerking. Een uitgebreide opdrachtintake en het opstellen van een functieprofiel zijn daarvoor belangrijke ingrediënten. Het aantrekken van een nieuwe medewerker is per slot van rekening een enorme investering. Er moeten beslissingen genomen worden waar veel van afhangt. Eén verkeerde beslissing en de gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Niet in de laatste plaats in financiële zin.

Omdat wat ons betreft goed niet goed genoeg is zetten wij, sinds 2005, de in onze opdracht ontwikkelde Functie Indicator® in. Een interessante (online) tool waarmee u (na 15 minuten) heel concreet kunt aangeven welke competenties en persoonlijke eigenschappen voor u van belang zijn om de vacante functie goed uit te laten oefenen. Competenties die we onder andere meten zijn prestatiemotivatie, incasseringsvermogen en sociale vaardigheden. Eigenschappen die we meten zijn bijvoorbeeld initiatief, zelfdiscipline, assertiviteit en emotionele stabiliteit.

Bouwprofessionals stellen, met behulp van de (online) Competentie Detector®, hun persoonlijke profiel op. Ook nu worden dezelfde competenties en eigenschappen gemeten. De match tussen beide profielen is een stevige basis voor succes mits vanzelfsprekend ook wordt voldaan aan de “harde” functie-eisen zoals opleiding, specifieke vaardigheden en werkervaring.

Wilt u vaste kosten op een verantwoorde wijze variabel maken neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om uw plannen te concretiseren ook als u uw harde kern van vaste medewerkers zou willen uitbreiden.

Centerpoint steunt War Child